Blog

Telif Hakkı © HT Media Limited Tüm hakları saklıdır.

İsveçli otomotiv teknolojisi şirketi ABB, otomotiv uygulamaları için bir arabayı sadece 30 dakikada boyayabilen bir boyama robotu geliştirdiğini iddia etti.Şirket, teknolojinin ve boya robotunun ne kadar vahşi olduğunu göstermek için boya robotlarının dünyanın ilk tamamen makine boyalı sanat arabasını nasıl yarattığını gösteren bir video yayınladı. Kapı Püskürtme Makinesi

İzleyin: Bu robot bir arabayı 30 dakikadan kısa sürede boyayabilir |HT Otomatik

Ayrıca Okuyun : Dünya çapında BMW arabaları Android Auto ve Apple CarPlay hariç gelebilir.İşte nedeni

Şirket ayrıca, araç boyacı robotu tarafından aracın yüzeyinde yeniden yaratılan iki farklı tasarım oluşturmak için sanatçılarla birlikte çalıştığını iddia ediyor.Şirket, iki farklı tasarımın doğası gereği karmaşık olduğunu, ancak robot ressamın bunları herhangi bir insan müdahalesi olmadan yeniden yaratabildiğini iddia ediyor.Ayrıca boyacı robotun her iki tasarımı da yeniden oluşturması 30 dakikadan az sürdü.

Boyacı robotun, yazıcı kafasında aşırı püskürtme olmaması için aracın yüzeyine çok yakın boya uygulayabilen 1.000 nozüle sahip olduğu iddia ediliyor.Bu teknoloji ayrıca hava kaynaklı buğulanmayı önlediğini iddia ediyor.Şirket, bu boyama teknolojisinin ve robotun, otomobil üreticilerinin geleneksel araç boyama işlemine kıyasla zamandan ve maliyetlerden yüzde 60'a kadar tasarruf etmelerine yardımcı olabileceğini iddia ediyor.

Robot, hassas boyama yöntemlerini sürdürülebilir bir şekilde kullanan PixelPaint teknolojisini kullanıyor.Aşırı püskürtme olmadığı için maskeleme malzemesine ve ek havalandırmaya da gerek yoktur.Bunun zaman ile birlikte hem malzeme hem de enerji maliyetlerinden tasarruf sağladığı iddia edilmektedir.

İzleyin: Bu robot bir arabayı 30 dakikadan kısa sürede boyayabilir |HT Otomatik

Boya Epoksi Anahtarlık Boyama Makinesi İlginç bir şekilde, Alman lüks otomobil markası BMW de benzer teknolojiyi 2021'de boyahanesinde tanıttı. Otomobil üreticisi, bu hassas boyama teknolojisinin her yıl 6.000 mWh'ye kadar güç tasarrufu sağlayabildiğini ve ayrıca boyahanenin karbon ayak izini yaklaşık 2.000 mWh azaltabildiğini iddia etti. ton.